Aaagh the 3 amigos have arrived

Discovery (1998 - 2004)
User avatar
mudmagnet
Laning Co-ordinator
Posts: 3169
Joined: Sun Jun 29, 2008 4:51 pm
Vehicle: td5 disco
Real Name: gavin
Location: Farnborough Hampshire

Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by mudmagnet » Thu Dec 03, 2015 2:20 pm

Driving home yesterday and hit a pot hole and then "bing bing bing" and the 3 amigos popped up on my dashboard plus the brake warning light
Does anybody have a nanocom that I could check the fault codes with
i'm so skint i cant even pay attention

User avatar
nomad102
Driving Examiner
Posts: 2988
Joined: Sat Sep 13, 2008 6:56 pm
Vehicle: Discovery 300tdi, cb, g90's, tank guard, 2+ lift, light bar and no carpets, snorkle, rased breathers
Real Name: Iain
Location: tidworth
Contact:

Re: Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by nomad102 » Thu Dec 03, 2015 6:21 pm

Got a hawkeye


Sent from my iPhone using Tapatalk

User avatar
Trenches and Tracks
Advanced Driver
Posts: 538
Joined: Sun Jun 30, 2013 1:48 pm
Vehicle: For the last 24 years they've all been from Solihull
Now its from Japan - LWB Patrol 3.0 Y61
Real Name: Nigel
Location: Neuville Vitasse, France

Re: Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by Trenches and Tracks » Thu Dec 03, 2015 7:47 pm

Have a look at the ABS TC sensors on each wheel, it could well be that one of them has just been knocked loose.
It could just be as easy as a fiddle and push to ensure the connection is good.

Hope it turns out to be a quick fix for you...

User avatar
mudmagnet
Laning Co-ordinator
Posts: 3169
Joined: Sun Jun 29, 2008 4:51 pm
Vehicle: td5 disco
Real Name: gavin
Location: Farnborough Hampshire

Re: Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by mudmagnet » Thu Dec 03, 2015 9:44 pm

nomad102 wrote:Got a hawkeye


Sent from my iPhone using Tapatalk



I'm going to have a look at the sensors this weekend and make sure everything is plugged in properly after that I may have to bring it over to yours
i'm so skint i cant even pay attention

User avatar
PJ_
Driving Examiner
Posts: 3138
Joined: Fri May 16, 2008 3:11 pm
Vehicle: Discovery Serengeti. Overlander
Real Name: call me PJ
Location: Ripon

Re: Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by PJ_ » Sun Dec 06, 2015 4:08 pm

You'll need to plug in and reset em, I had mud in the agravator wheel when mound came on.
PJ - FWDC



Twitter & facebook search #pjssigns

User avatar
mudmagnet
Laning Co-ordinator
Posts: 3169
Joined: Sun Jun 29, 2008 4:51 pm
Vehicle: td5 disco
Real Name: gavin
Location: Farnborough Hampshire

Re: Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by mudmagnet » Sun Dec 06, 2015 5:31 pm

Haven't had the chance to do anything yet as I'm suffering with man flu and bronchitis so playing with the car in the cold is a no no
i'm so skint i cant even pay attention

User avatar
mudmagnet
Laning Co-ordinator
Posts: 3169
Joined: Sun Jun 29, 2008 4:51 pm
Vehicle: td5 disco
Real Name: gavin
Location: Farnborough Hampshire

Re: Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by mudmagnet » Thu Dec 17, 2015 3:26 pm

Plugged it in to a nanocom and one fault showing
" right rear sensor temporary fault " so i have cleared the fault code and 3 amigos have gone off for the moment but at least i know where to look now
i'm so skint i cant even pay attention

User avatar
Davey Boy
Advanced Driving Instructor
Posts: 1617
Joined: Thu Apr 23, 2009 7:37 am
Vehicle: Nissan Patrol ZD30dti SVE
Real Name: Davey
Location: Dartmoor

Re: Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by Davey Boy » Thu Dec 17, 2015 7:29 pm

Thats a positive Gav, well done!
I''m currently trying to set up a wi/fi printer, all connected,won't print. Errrr :angry:
I was looking to cruise......now I Patrol!

littlejimny
Moderator
Posts: 1691
Joined: Tue Jul 31, 2012 3:47 pm
Vehicle: standard jimny
Real Name: steve
Location: Southampton

Re: Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by littlejimny » Thu Dec 17, 2015 7:52 pm

Davey Boy wrote:Thats a positive Gav, well done!
I''m currently trying to set up a wi/fi printer, all connected,won't print. Errrr :angry:



It'll be coming out on your neighbors printer!

User avatar
RCMike
Laning Co-ordinator
Posts: 1046
Joined: Thu Jan 23, 2014 11:49 am
Vehicle: Mk3 SWB Shogun 3.2 Auto
All gone ->
Trooper ,D3 ,D90, MKII Shogun V6, Terrano, GVit.
Real Name: Mike
Location: North Wiltshire

Re: Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by RCMike » Thu Dec 17, 2015 8:26 pm

mudmagnet wrote:Plugged it in to a nanocom and one fault showing
" right rear sensor temporary fault " so i have cleared the fault code and 3 amigos have gone off for the moment but at least i know where to look now


Wiggle the connector and wire about and see if it comes back on, i had a similar issue and it was the wire into the connector at the wheel. Other thing to check is that the sensor hasn't come out the hole a little as the air gap needs to be right.

littlejimny
Moderator
Posts: 1691
Joined: Tue Jul 31, 2012 3:47 pm
Vehicle: standard jimny
Real Name: steve
Location: Southampton

Re: Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by littlejimny » Thu Dec 17, 2015 9:36 pm

I had to google the three amigos thing, see you can get clothing!

Image

User avatar
mudmagnet
Laning Co-ordinator
Posts: 3169
Joined: Sun Jun 29, 2008 4:51 pm
Vehicle: td5 disco
Real Name: gavin
Location: Farnborough Hampshire

Re: Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by mudmagnet » Thu Dec 17, 2015 9:55 pm

RCMike wrote:
mudmagnet wrote:Plugged it in to a nanocom and one fault showing
" right rear sensor temporary fault " so i have cleared the fault code and 3 amigos have gone off for the moment but at least i know where to look now


Wiggle the connector and wire about and see if it comes back on, i had a similar issue and it was the wire into the connector at the wheel. Other thing to check is that the sensor hasn't come out the hole a little as the air gap needs to be right.


I may be wrong but I'm pretty sure the abs sensor on a d2 is clamped in with a Allen screw unlike the push fit ones on a d1
i'm so skint i cant even pay attention

User avatar
Davey Boy
Advanced Driving Instructor
Posts: 1617
Joined: Thu Apr 23, 2009 7:37 am
Vehicle: Nissan Patrol ZD30dti SVE
Real Name: Davey
Location: Dartmoor

Re: Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by Davey Boy » Thu Dec 17, 2015 10:45 pm

littlejimny wrote:
Davey Boy wrote:Thats a positive Gav, well done!
I''m currently trying to set up a wi/fi printer, all connected,won't print. Errrr :angry:



It'll be coming out on your neighbors printer!


Crikey, yeah it probably been working all the time, chugging stuff into someone else's out tray. :gasp:
I was looking to cruise......now I Patrol!

User avatar
mudmagnet
Laning Co-ordinator
Posts: 3169
Joined: Sun Jun 29, 2008 4:51 pm
Vehicle: td5 disco
Real Name: gavin
Location: Farnborough Hampshire

Re: Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by mudmagnet » Fri Dec 18, 2015 2:57 pm

Just checked the abs sensor inputs and they are all within range so it looks like a fault with the hub
i'm so skint i cant even pay attention

User avatar
Davey Boy
Advanced Driving Instructor
Posts: 1617
Joined: Thu Apr 23, 2009 7:37 am
Vehicle: Nissan Patrol ZD30dti SVE
Real Name: Davey
Location: Dartmoor

Re: Aaagh the 3 amigos have arrived

Post by Davey Boy » Sat Dec 19, 2015 8:29 am

Sounds like your zeroing in on on the prob Gav. :gr8:
I was looking to cruise......now I Patrol!

Post Reply